- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Szybki przepis dla miłośników serników na zimno. Ładny, prosty i niezabierający czasu. Trochę sera, galaretki, czasu w lodówce i możemy chwalić się, że umiemy wyczarować coś z niczego. Nie są do tego przepisu potrzebne żadne umiejętności kulinarne. Trzeba mieć blender, foremki w kształcie babki oraz lodówkę. Tyle wystarczy, by zachwycić wielkanocnych gości.
Zwykle mam duże wątpliwości, jeśli chodzi o takie przepisy - to nie jest gotowanie, ale hochsztaplerstwo kulinarne, ale uległam, widząc radosne miny poczęstowanych. Pomysł na takie nic mignął mi gdzieś na instagramie. Smaki serniczków można zmieniać w zależności od użytej galaretki. W moim przypadku była to galaretka cytrynowa.
Serniczki cytrynowe na zimno
2 opakowania galaretki cytrynowej
250 gramów twarogu
1 łyżka cukru pudru
500 ml wody
Wodę zagotować, rozpuścić w niej galaretki i cukier puder. Ostawić do ostygnięcia. Do miski wrzucić pokrojony na kawałki twaróg, dodać ostudzoną galaretkę, całość zblendować na gładko. Przelać do foremek i odstawić do stężenia na klika godzin. Wyjmować z foremek i podawać jako deser. Voilà!
Komentarze
Prześlij komentarz