tag:blogger.com,1999:blog-9041013928112158256.post3861090612709175430..comments2024-03-08T10:21:03.267+01:00Comments on Śnieżka gotuje: Le tabbouleh prosto z AlpŚnieżka gotujehttp://www.blogger.com/profile/07316091417322001042noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-9041013928112158256.post-6245301621072351052011-01-04T22:33:12.157+01:002011-01-04T22:33:12.157+01:00Wygląda przepysznie! Oj zjadłabym taką miseczkę po...Wygląda przepysznie! Oj zjadłabym taką miseczkę pomimo późnej godziny :)kasiaaaa24https://www.blogger.com/profile/10656970880141919313noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9041013928112158256.post-28246329594511722692011-01-04T21:59:29.429+01:002011-01-04T21:59:29.429+01:00Pysznie brzmi. A ja jeszcze tego nigdy nie jadłam....Pysznie brzmi. A ja jeszcze tego nigdy nie jadłam.<br />Pozdrawiam:)Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9041013928112158256.post-60266149992463205512011-01-04T20:49:14.372+01:002011-01-04T20:49:14.372+01:00Ja z kolei nauczylam sie robic taboulé w Marsylii ...Ja z kolei nauczylam sie robic taboulé w Marsylii i od tego czasu taboulé kojarzy mi sie z upalami i latem ;) Tam robiono podobnie jak Hania-Kasia: taboulé zostawiano na noc w lodowce, zeby kasza napeczniala od soku i oliwy. A tak od siebie to lubie jej kwaskowatosc przelamac rodzynkami. A nazwe Orpierre zapamietuje, bo bardzo lubie latem sie szwendac po <a href="http://belgiaodkuchni.blogspot.com/2010/08/wakacyjne-wedrowki-w-mercantour-oraz.html" rel="nofollow">tamtych okolicach</a>.miss_cocohttps://www.blogger.com/profile/03069699988049426434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9041013928112158256.post-83983495660539070372011-01-04T20:16:19.601+01:002011-01-04T20:16:19.601+01:00Też lubię tę sałatkę, ale przyrządzam ją trochę in...Też lubię tę sałatkę, ale przyrządzam ją trochę inaczej - pokrojone warzywa (ogórka, pomidora, paprykę i cebulę) dodaję do suchej kaszki kuskus, dodaję oliwy i soku z cytryny, posiekaną natkę pietruszki, przyprawiam i odstawiam na jakiś czas - myślę, że przynajmniej na godzinę albo dłużej. Kaszka chłonie soki, które wydzielają pokrojone warzywa oraz oliwę i sok z cytryny i pod ich wpływem mięknie i pęcznieje.Hania-Kasiahttps://www.blogger.com/profile/15767681274144352800noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9041013928112158256.post-62469005768017738052011-01-04T20:05:35.383+01:002011-01-04T20:05:35.383+01:00Uwielbiam taboule, Twoje wygląda pysznie i wiosenn...Uwielbiam taboule, Twoje wygląda pysznie i wiosennie świeżo :) Francuzi także je kochają. Proste, smaczne, lekkie. Pozdrawiam serdecznie!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01181899135924730323noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9041013928112158256.post-46185114067434673762011-01-04T19:49:07.405+01:002011-01-04T19:49:07.405+01:00Juz sie zakochalam w tym targu! Mam wiec nadzieje,...Juz sie zakochalam w tym targu! Mam wiec nadzieje, ze uda mi sie kiedys tam dotrzec pod koniec pazdziernika :)<br />A taboulé zawojowal w sumie nie tylko Alpy, ale i Francje ogolnie, choc ta francuska wersja jest wlasnie nieco inna od oryginalu. To bylo jedno z pierwszych dan, jakie nauczylam sie przygotowywac we Francji jako nastolatka ;)<br /><br />Pozdrawiam serdecznie Sniezko!Beahttps://www.blogger.com/profile/10882569034390518741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9041013928112158256.post-38579616064356961302011-01-04T19:44:52.706+01:002011-01-04T19:44:52.706+01:00zapowiada się rzeczywiście pysznie!zapowiada się rzeczywiście pysznie!Paulahttps://www.blogger.com/profile/05411407173763775352noreply@blogger.com