- Pobierz link
- X
- Inne aplikacje
Chipsy z jarmużu
Duży pęczek jarmużu
1 łyżka olwy z oliwek
1/2 łyżeczki chili w płatkach
sól morska do smaku
Jarmuż myjemy, osuszamy. Z liści wycinamy nerwy, kroimy duże liście na mniejsze kawałki. W dużej misce mieszamy liście z oliwą, chili i solą. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 160 stopni i na blasze do pieczenia wyłożonej papierem układamy płasko listki. Pieczemy na środkowym poziomie piekarnika każdą partię przez ok. 6 minut. Trzeba kontrolować stan liści, bo lubią szybko brązowieć. A brązowe chipsy z jarmużu są niesmaczne.
Komentarze
Bardzo je lubię, z odrobiną chilli;)
OdpowiedzUsuńZ odrobiną chili są najlepsze. Dodajesz chili w proszku, czy w płatkach? Zastanawiam się jakby smakowały z dodatkiem czosnku...
Usuń